Creative Garden Pavilion in London: The Shoffice Project

The creative minds at Platform 5 Architects developed an interesting project in London, England. Shoffice (shed + office) is a garden pavilion containing a small office alongside garden storage space located to the rear of a 1950’s terraced house in St John’s Wood with the brief requiring the shoffice to be conceived of as a sculptural object that flowed into the garden space.


The glazed office space nestles into an extruded timber elliptical shell, reminiscent of a wood shaving, and forms a small terrace in the lawn. The interior is oak lined and fitted out with a cantilevered desk and storage. Two rooflights – one glazed above the desk with another open to the sky outside the office bring light into the work space.

Post a new comment

Your email will not be published.
Submitting comment...